com·mu·ni·ca·tie 
(de; v; meervoud: communicaties) contact, gemeenschap; verbinding, verkeer
~ Dikke van Dale

Eigenlijk zegt de betekenis van het woord al genoeg. Communicatie is dat wat ons verbindt, waar we gemeenschap en contact vinden. Communiceren doen we elke dag en elk moment. Niet alleen wanneer we praten, maar we communiceren met een blik, een beweging, een knipoog. Doordat we elk moment communiceren, sluipen allerlei patronen onze communicatie in, dingen waar we ons niet meer bewust van zijn omdat we het nu eenmaal zo gewend zijn. Natuurlijk zijn patronen niet verkeerd, als we in communicatie geen dingen automatisch zouden doen, zou communicatie heel ingewikkeld en vermoeiend worden.

 

Bewust worden van uw communicatie

Maar sommige dingen die we doen in onze communicatie zijn misschien niet zo behulpzaam en effectief als we zouden willen, maar zijn we ons hier niet bewust van. En hierbij kan ik u helpen. U helpen om u bewuster te maken van uw communicatie en helpen om meer contact te maken, meer verbindend te laten zijn, want daarvoor is communicatie uiteindelijk bedoelt.

 

SONY DSC

Wat kan ik voor u betekenen?

Ik werk als communicatietrainer en trainingsacteur. Ik ben er van overtuigd dat een training effectiever is met acteur. Op die manier kun je binnen de training bewust worden van je communicatie en ook direct nieuw gedrag uitproberen. Dingen uitproberen in communicatie is vaak niet mogelijk, maar met een acteur in een training is deze mogelijkheid er wel. 

 

Meer informatie

Ik ben werkzaam als trainer en acteur in het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. Neem een kijkje bij de verschillende pagina’s wat ik voor u kan doen. Of neem direct contact met mij op.