Wie ben ik?

Ik ben Marjolein Inklaar en in 2004 maakte ik kennis met improvisatietheater (impro). Dit begon ooit als hobby, tot ik workshops en trainingen ging geven en ik het werk mocht gaan noemen. In 2010 kreeg ik training binnen Improsa om impro in te zetten als middel binnen communicatietrainingen en mag ik mijzelf sinds die tijd ook trainingsacteur noemen. Vervolgens heb ik verdere opleiding gevolgd en ben sinds 2013 ook werkzaam als communicatie- en teamtrainer.

 

Weer leren spelen

Ik geloof dat iedereen kan improviseren. Denk maar eens terug aan toen je en kind was en je ‘vadertje en moedertje’ speelde, of ‘schooltje’. Je had geen script, je had niet afgesproken wie, wat, wanneer precies ging doen, je deed het gewoon! En dat is de kern van improvisatie, of dat in het theater is of binnen een bedrijf, het is een kwestie van gewoon doen en geloven dat de rest vanzelf komt. Improvisatie vraagt vertrouwen, op je eigen kunnen en die van een ander. Daarnaast niet bang zijn om te falen, want we falen met z’n allen aan de lopende band, alleen accepteren we dit zo slecht, vooral van onszelf. Iedereen faalt, maar als je dit in kunt zien, hier om kunt lachen, en weer opnieuw begint, is er niks aan de hand!

Improvisatie is op allerlei manieren in te zetten, bij een leuk uitje met vrienden, familie of collega’s, bij een communicatietraining of binnen een avondvullende theatershow. Het helpt enorm om meer flexibiliteit te krijgen, in ‘het moment’ te zijn en te reageren op wat er nu speelt.